BOGUCHWAŁA / W sobotę 27 maja rolnicy, przetwórcy i tysiące smakoszy podkarpackich wyrobów jak co miesiąc ponownie zjechali się pod Podkarpacki Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Boguchwale na Podkarpacki Bazarek.
Oprócz tradycyjnych lokalnych wyrobów zakupić można było sadzonki: drzew, kwiatów, krzewów, i warzyw.
Dużym zainteresowaniem niezmiennie cieszą się, podstawowe produkty tj. owoce, warzywa, mięso, wędliny, chleb. Spory asortyment stanowią również przetwory. Smaków z domowych spiżarni nie są w stanie zastąpić wyroby oferowane w sieciach handlowych. Bazarek to platforma spotkań smakoszy i tych, którzy wciąż zwiększają asortyment towarów z gospodarstw.
Podkarpacki bazarek to szansa dla każdego, kto widzi jakim potencjałem jest wieś i jej dobrodziejstwa. Miody, pierzga, konfitury, owoce i warzywa, wypieki, a nawet rzemiosło ręczne – mieszkańcom Podkarpacia nie brakuje pomysłów na to, co można wytwarzać w gospodarstwach domowych.
otrzymasz punkty, które będziesz mógł wymienić na nagrody,
czytelnicy będa mogli oceniać Twoją wypowiedź (łapki),
lub dodaj zwykły komentarz, który zostanie wyświetlany na końcu strony, bez możliwosci głosowania oraz pisania odpowiedzi.
Dodając komentarz akceptujesz postanowienia regulaminu.
Dodaj komentarz
Zaloguj się a:
Dodając komentarz akceptujesz postanowienia regulaminu.